Dolar 45,7362
Euro 53,0373
Altın 6.630,84
BİST 13.808,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 25°C

Cezayir ile hedef 10 milyar dolarlık ticaret hacmi

Cezayir ile hedef 10 milyar dolarlık ticaret hacmi
REKLAM ALANI
7 Mayıs 2026 14:15
78

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Cezayir İş Forumu kapsamında iki ülke iş dünyasının ekonomik iş birliğini güçlendirmek için önemli temaslarda bulunduğunu açıkladı. Forumda dört iş birliği anlaşması imzalandı.

ANKARA (İGFA) – Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un Türkiye ziyareti kapsamında Ankara’da düzenlenen Türkiye-Cezayir İş Forumu’na katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Forumda, Cezayir Dış Ticaret ve İhracatın Teşviki Bakanı Kamel Rezig ile birlikte Türk ve Cezayirli iş insanlarıyla bir araya gelen Bakan Bolat, organizasyonun iki ülke arasındaki ekonomik ortaklığı daha ileri taşıyacağını belirtti. 300’den fazla iş insanının katıldığı forum kapsamında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile CREA arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Ayrıca Türk ve Cezayirli firmalar arasında dört ayrı iş birliği protokolü hayata geçirildi.

Bakan Bolat, Türkiye ile Cezayir arasında belirlenen 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşılması için iş dünyalarının karşılıklı temaslarının artırılacağını ve somut projelerin desteklenmeye devam edeceğini vurguladı.

İki ülke yatırımlarının ulaştığı noktaya da dikkati çeken Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türkiye’nin petro-kimya üretimine büyük bir ivme kazandıracak olan Rönesans Holding ile Cezayir’in milli petrol ve gaz şirketi Sonatrach ortaklığında yürütülen Ceyhan Polipropilen (PP) Projesi, yatırımlarını tam gaz hızlandırmaktadır. Bu yatırım, 1-2 sene zarfında hizmete açıldığında, Türkiye’nin çok ciddi bir petro-kimya üretimine katkı yapacaktır, Türkiye ile Cezayir arasındaki en önemli yatırımlardan birisi olarak kayda geçecektir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.