Dolar 45,7362
Euro 53,0373
Altın 6.630,84
BİST 13.808,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 25°C

BASKİ’den bayram öncesi önemli uyarı

BASKİ’den bayram öncesi önemli uyarı
REKLAM ALANI
23 Mayıs 2026 11:05
28

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyardı. Kurban atıklarının dere yatakları, mazgallar, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılmaması gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşlara da su tasarrufu çağrısında bulundu.

BALIKESİR (İGFA) – Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Kurban atıklarının dere yatakları, mazgallar, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılmaması gerektiğini belirten yetkililer, bilinçsiz şekilde bırakılan atıkların altyapı sistemlerine zarar verebileceğine dikkat çekti.

ARA REKLAM ALANI

Sağlıklı ve güçlü bir altyapı için çalışmalarını aralıksız sürdüren BASKİ, bayramda su kaynaklarının tasarruflu kullanılması konusunda da vatandaşları uyardı. Kurban bayramı boyunca 7/24 kesintisiz hizmet verecek olan BASKİ ekipleri, halk sağlığının korunması ve şehrin sürdürülebilir su yönetiminin sağlanması için çalışmalarına aralıksız devam edecek.

HATLARI TIKAYAN KURBAN ATIKLARI ALTYAPIYA ZARAR VERİYOR

Kurban atıklarının, kurban kesim alanlarında belirlenen toplama noktalarına bırakılması gerektiğini vurgulayan BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Balıkesir’de atık suları arıtma tesislerine taşıyan kanalizasyon hatlarına atılan kurban atıkları ve çöplerin, altyapı sistemlerinin işleyişini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Bu atıkların halk sağlığını da ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çeken Öztürk açıklamasında, “Özellikle Kurban Bayramı döneminde bilinçsiz şekilde bırakılan yabancı maddeler ve kurban atıkları, kanalizasyon hatlarında birikmelere neden oluyor. Bu durum su akışını engelleyerek tıkanıklık, kanal taşması ve su baskınları gibi sorunları beraberinde getiriyor. Kanallara rastgele bırakılan kurban atıkları, kentimizin altyapısına ciddi zarar veriyor. Altyapıyı olumsuz etkileyen bu durum aynı zamanda halk sağlığını da olumsuz etkileyebilir.” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.