Dolar 45,7134
Euro 53,4500
Altın 6.703,29
BİST 13.889,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Sal 24°C
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 24°C

Türkiye-Sudan ilişkilerinde yeni dönem

Türkiye-Sudan ilişkilerinde yeni dönem
REKLAM ALANI
20 Mayıs 2026 15:05
27

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’da Sudan Başbakanı Kamil İdris ile yapılan görüşmelerin ardından iki ülke ilişkilerinin siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda daha ileri taşınacağını açıkladı. Yılmaz, Sudan’ın birliği ve istikrarına güçlü destek verildiğini de vurguladı.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştiren Sudan Başbakanı Kamil İdris ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Görüşmelerde baş başa ve heyetler arası toplantılar gerçekleştirildi.

ARA REKLAM ALANI

Ziyaretin iki ülke ilişkileri açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye ile Sudan arasındaki köklü tarihi ve kardeşlik bağlarının siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel alanlarda daha da güçlendirileceğini ifade etti.

Sudan’ın egemenliği, birliği ve toprak bütünlüğüne vurgu yapan Yılmaz, bu konularda Türkiye’nin güçlü desteğinin sürdüğünü belirterek, bölgesel istikrar ve Afrika’nın güvenliği açısından Sudan’daki gelişmelerin kritik önemde olduğunu söyledi. Bölgede çatışmaların sona ermesi ve kalıcı ateşkesin sağlanması için diplomasi ve diyalog çağrılarını desteklediklerini ifade eden Yılmaz, Türkiye’nin Sudan halkının yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ayrıca, yarın Ankara’da düzenlenecek Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısının ticaret hacminin artırılması ve ekonomik iş birliğinin derinleştirilmesi açısından önemli bir adım olacağını belirtti. Yılmaz, nazik ziyareti için Sudan Başbakanı Kamil İdris’e teşekkür ederek, Sudan halkına iyi dileklerini iletti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.