Dolar 44,0706
Euro 51,1241
Altın 7.305,69
BİST 12.776,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 14°C

Türkiye–Çin ekonomik iş birliğinde yeni dönem

Türkiye–Çin ekonomik iş birliğinde yeni dönem
REKLAM ALANI
8 Şubat 2026 14:55
57

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) Başkanı Ren Hongbin ile İstanbul’da bir araya gelerek sanayi, teknoloji ve katma değerli yatırımlar odağında iş birliğinin derinleştirilmesi mesajını verdi.

ANKARA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi (CCPIT) Başkanı Ren Hongbin ve beraberindeki heyetle İstanbul’da kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.

ARA REKLAM ALANI

Heyetler arası yapılan toplantıda, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin mevcut durumu ile geleceğe yönelik iş birliği alanları ele alındı.

Türkiye–Çin diplomatik ilişkilerinin 55’inci yılına dikkat çeken Bakan Kacır, iki ülke arasındaki ilişkilerin güven zemini üzerinde daha da güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Görüşmede, özellikle katma değerli yatırımların artırılması, sanayi ve teknoloji alanlarında ortak projelerin hayata geçirilmesi ve ekonomik ilişkilerin daha dengeli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması hedefleri öne çıktı. Bakan Kacır, ortak kazanımı esas alan projelerle Türkiye–Çin ticaret hacmine ivme kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, sanayi ve teknolojide iş birliğinin derinleştirilmesinin her iki ülke ekonomisine de uzun vadeli katkı sağlayacağını ifade etti.

Toplantının, iki ülke arasında yatırım, üretim ve teknoloji temelli iş birliklerinin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olduğu değerlendirilirken, taraflar önümüzdeki dönemde somut projeler üzerinden temasların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.