Dolar 32,4691
Euro 34,8390
Altın 2.439,49
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Türk Belediye Başkanı Belçika’da ırkçı toplantıyı durdurdu

Türk Belediye Başkanı Belçika’da ırkçı toplantıyı durdurdu
REKLAM ALANI
16 Nisan 2024 19:07
31

Brüksel'deki Saint-Josse-ten-Noode bölgesinin belediye başkanı Emir Kır'a göre Ulusal Muhafazakârlık konferansının Salı günü yapılmasını yasaklayan emir "kamu güvenliğini garanti altına almak için" verildi.

Geçen yıl içişleri bakanlığı görevinden alınmasından bu yana Britanya'da ve ötesinde sağda kendine bir kitle yaratmaya çalışan Braverman, polisin etkinliğin kapatılması kararını uygulamak üzere gelmesinden sonra sahneye çıktı.

ARA REKLAM ALANI

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni eleştiren bir konuşma yapmaya başladı ve daha sonra "Brüksel Belediye Başkanı tarafından görevlendirilen düşünce polisinin" ifade ve tartışma özgürlüğünü baltalamaya çalıştığını iddia etti.

Organizatörler etkinliğe katılanlara etkinliğin kapatılmasının "kademeli" olacağını ve Çarşamba günü için yeni bir mekan bulmayı planladıklarını söyledi. Ancak, daha sonra X'te karara yasal olarak itiraz ettiklerini söylediler.

Nigel Farage da sahneye çıkarak toplananlara ev sahibinin, belediye başkanının baskısı altında olduğunu ve etkinlik için gerekli yiyeceklerin gelmediğini söyledi.

"Karşı karşıya olduğumuz şey bu. Şeytani bir ideolojiyle karşı karşıyayız. Yeni bir komünizm biçimiyle karşı karşıyayız." dedi.

Konferansın yapılacağı mekân, diğerlerinin rezervasyonlarını iptal etmesinin ardından üçüncü mekân oldu. AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu yakınlarındaki Concert Noble adlı lüks mekan, anti-faşist aktivistlerin protestolarının ardından Cuma günü rezervasyonu

Bunun üzerine konferans, Avrupa Konseyi merkezine beş dakika mesafede bulunan ve birçoğu Çarşamba günü Brüksel'de yapılacak liderler zirvesi için burada kalacak olan başbakanlar için her zaman rezerve edilen bir otel olan Place Jourdan'daki Sofitel'e kaydırıldı.

Ancak radikal sağ karşıtları da yerel yetkililerin bu hamlesini ifade özgürlüğüne bir saldırı olarak nitelendirerek sorguladı.

Rishi Sunak hafta sonunda eski içişleri bakanı Braverman'ın, aşırıcılıktan soruşturma geçiren isimlerin de katılacağı sağcı kongreye katılmasını engellemeye çalışmıştı.

Belçika Sosyalist Parti üyesi olan Türk kökenli Emir Kır halen Brüksel'deki Saint-Josse-ten-Noode bölgesinin belediye başkanı olarak görev yapıyor.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.