Dolar 32,2177
Euro 35,1324
Altın 2.472,62
BİST 10.183,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Sakız Adası’nda 10 Mayıs’ta voleybol turnuvası başlıyor

Sakız Adası’nda 10 Mayıs’ta voleybol turnuvası başlıyor
REKLAM ALANI
29 Nisan 2024 18:00
42

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Sakız Belediyesi, Sakız Otelciler Birliği, Kuzey Adalar Yönetimi iş birliği ve Avek Otomotiv’in sponsorluğunda 10-12 Mayıs tarihinde Türkiye-Yunanistan dostluğu adına Sakız Adası’nda voleybol turnuvası düzenlenecek. Turnuva öncesi Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde bulunan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı yapıldı.

Turnuvada Karşıyaka ve Altay spor kulüpleri ile Sakız Adası’nın AS Nireas Kardamylon ve Sporting Kambochora kulüpleri karşılaşacak. Turnuva, iki ülke arasında ticari ve turistik ortaklıkların güçlendirilmesi adına büyük bir adım olacak.

ARA REKLAM ALANI

Basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sakız Adası ile İzmir arasında çok yakın ilişki ve dostluğun olduğunu, bu turnuvanın da bu dostluğun gelişimine katkı koyacağını vurguladı. Sakız Adası’nda yıllar önce oynanan dostluk maçını da hatırlatan Başkan Tugay, “1930 yılında Karşıyaka’nın futbol takımıyla Sakız Adası’nın Lailapas takımı arasında bir dostluk maçı yapılmasına karar veriliyor. Maç oynanmaya başlıyor fakat üçüncü dakikasında yağış nedeniyle oynanamıyor. Bu maçı oynamak için 84 yıl sonra iki takım bir araya geliyor ancak maçın ortalarında maç bitmeden seyirciler sahaya giriyor ve ‘bu maç hiç bitmesin’ diyorlar. O yüzden maç bir daha yarım kalıyor. Bu turnuvanın bu maçla ilgisi yok ancak sporun birleştirici gücü adına her zaman hatırladığımız bir hatıra” dedi.

Sakız Adası Belediyesi Kalkınma, Girişimcilik, Denizcilik ve Turizm'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Georgios Christakis, “Burada olmaktan mutluyum. Biz Sakız Adası olarak bu tür birlikteliklerin yanındayız. Çok istiyoruz, arzu ediyoruz. Zaten ilişkilerimiz çok eskiye dayanıyor. Bu alanda çalışmaya devam etmeye, bir arada olmaya herkesi davet ediyorum” dedi.

Organizasyonun iki toplum için de önemine değinen Sakız Adası Konaklama Derneği Başkanı Georgios Milonadis, “Çok sağlam dostluklarımın olduğu İzmir şehrini ben çok seviyorum. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Sakız Adası’nda yıl boyu Türk ziyaretçilerimizin olması bizi özellikle mutlu ediyor” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.