Dolar 32,4593
Euro 34,8389
Altın 2.433,35
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

OKX, X Layer açık ana ağı ile 50 milyon kullanıcısını zincire dahil edecek

OKX, X Layer açık ana ağı ile 50 milyon kullanıcısını zincire dahil edecek
REKLAM ALANI
16 Nisan 2024 19:08
23

Dünyanın önde gelen kripto para borsası ve Web3 teknolojisi şirket OKX, AggLayer üzerinden birden fazla zincirde ortak durum ve likiditeye olanak tanımak amacıyla Polygon CDK ile geliştirdiği, yenilikçi ve güvenli Ethereum tabanlı Sıfır Bilgi (ZK) 2. Katman (L2) ağı X Layer’ın herkese açık ana ağını bugün hizmete açtı.

X Layer, ileri teknolojiden yararlanarak milyonlarca kullanıcının zincir üstü uygulamalarla etkileşimini daha ucuz ve daha hızlı hale getiriyor.  Ağ, Sıfır Bilgi ispatlarını kullanarak işlemleri güvenli ve ölçeklenebilir hale getirirken aynı zamanda maliyetleri de düşürüyor. Aynı zamanda Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu da olan X Layer, böylelikle Ethereum tabanlı merkeziyetsiz uygulamaların (dApp'ler) çok fazla geliştirme gerektirmeden sorunsuz bir şekilde dağıtılabilmesini sağlıyor.

ARA REKLAM ALANI

“X Layer bir nevi Web3 dünyasının karayolu altyapısı diyebiliriz”

OKX Pazarlama Direktörü Haider Rafique konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: 

"X Layer, milyonlarca insanı zincire dahil etmeye yardımcı olacak uygulamalar üreten geliştiricilere hitap eden bir ağ. X Layer, diğer 2. katman zincirleri için bir nevi Web3 dünyasının karayolu altyapısı diyebiliriz. Bu altyapıda dApp'ler pazar yerlerini, kendi kendini barındıran cüzdanlar da sizi o pazar yerlerine götüren araçları temsil ediyor. Bu vizyon doğrultusunda, mümkün olduğunca kusursuz ve birlikte çalışmaya uygun bir ekosistem inşa ediyoruz. Diğer Ethereum tabanlı ağlarla bağlantılı güçlü topluluğumuz sayesinde X Layer'ın sınırsız bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz."

Polygon İcra Kurulu Başkanı Marc Boiron ise iki şirket arasındaki iş birliğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“X Layer, sektörün tam anlamıyla birleşik bir Web3 oluşturma arzusu yönünde atılmış muazzam bir adım. X Layer’ın AggLayer ile bağlantısı, AggLayer üzerinde farklı zincirlere bölünmüş durumdaki likiditeyi ve kullanıcıları birleştirerek bir arada büyümelerinin önünü açıyor. OKX'in 50 milyondan fazla kullanıcısı, X Layer'a ve AggLayer'a bağlı diğer tüm zincirlere kolayca katılma imkanına sahip. Şirketin yetenekli geliştirici kadrosunun şimdiden X Layer üzerinde geliştirmeler yapmaya başlamış olması da ağın potansiyelini kanıtlar nitelikte. Sektöre yönelik ortak hedeflerimiz doğrultusunda OKX ile işbirliğimizin devamını heyecanla bekliyoruz."

Ana ağının beta sürümü Kasım 2023'te kullanıma sunulan X Layer, o tarihten bu yana oldukça hızlı bir büyüme yakaladı. Test ağının hizmete açılmasını takip eden ilk bir hafta içinde ağ üzerinde 50’den fazla Web3 dApp kuruldu. The Graph, Curve, LayerZero, QuickSwap, Galxe, Timeswap ve daha birçok önemli uygulamanın da X Layer'da kurulum süreci devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar artık X Layer ağından yararlanarak OKX’te varlık transfer ederken, kripto para yatırıp çekip ve yanı sıra akıllı sözleşmeler için swap, stake ve etkileşim imkanı sunan 170'in üzerinde dApp'e erişebiliyor. X Layer’ın resmi olarak halka açılmasıyla birlikte dApp sayısının katlanarak artması bekleniyor.

X Layer ağında gas ücretleri için OKB kullanılacak

OKX bugün (hem spot hem de türev ürünlerdeki) günlük işlem hacmi ve gözetimi altındaki değeri 22 milyar Amerikan Doları aşan kripto varlığı ile dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir. Öte yandan, DEX ve NFT pazar yerleri için 90’dan fazla blok zinciri ve toplayıcıya erişim imkanı sunan OKX Cüzdan da Web3 dünyasına açılan en gelişmiş ağ kapılarından biri konumundadır. OKX’in dünya çapındaki kullanıcı sayısının 50 milyonun üzerinde olması, borsayı son derece çok yönlü bir topluluğu bünyesinde barındıran küresel bir merkez haline getirmesinin yanı sıra, X Layer ağının da yüksek miktarda likiditeye sahip ciddi bir potansiyel kullanıcı tabanıyla hizmete girmesini sağlıyor. X Layer ağında gas ücretleri için ise OKX'in platform tokeni OKB kullanılacak.

Polygon CDK tarafından desteklenen X Layer, blok zinciri geliştiricileri için özel olarak tasarlanmış, ZK tabanlı son teknoloji bir yazılım araç setine de sahip. Bu yenilikçi araç seti, geliştiricilerin Ethereum için kolayca yeni L2 zincirleri oluşturmalarına olanak tanıyor. OKX geliştiricileri, işin teknik tarafında da Polygon CDK'ya katkıda bulunarak X Layer ağının ardındaki temel teknolojilerin yenilenip gelişmeye devam etmesini sağlayacak. Ek olarak, AggLayer aracılığıyla Polygon CDK tarafından desteklenen başka zincirler de X Layer ağına katılacak. AggLayer bağlantısı, X Layer ile bu diğer zincirler arasında kesintisiz likidite geçişine olanak tanıyarak X Layer topluluğunu büyütmekte ve likiditeye erişimi artırıyor.

OKX Hakkında

OKX, dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri ve yenilikçi bir Web3 teknolojisi şirketidir. Küresel çapta 50 milyonu aşkın kullanıcının tercih ettiği OKX, en hızlı ve en güvenilir kripto uygulamalarından biri olarak tanınmaktadır. İngiltere Premier Ligi şampiyonu Manchester City FC, McLaren Formula 1 ve olimpiyat madalyalı sporcu Scotty James gibi önemli isimlerle üst düzey partnerlik anlaşmaları bulunan OKX, yeni işbirliği fırsatlarıyla taraftar deneyimini daha da iyi noktalara taşımayı amaçlamaktadır. Şirket, ayrıca daha fazla içerik oluşturucuyu Web3'e kazandırma hedefiyle Tribeca Festivali'nin de ana partnerliğini yürütmektedir.

OKX, en yeni hizmetlerinden Web3 Cüzdan ile de NFT ve metaverse dünyasını keşfetmek, GameFi ve DeFi tokenleriyle al-sat işlemleri yapmak isteyen kullanıcılara çözüm sunmaktadır.Şeffaflık ve güvenlik konusuna son derece önem veren OKX, bu doğrultuda her ay Rezerv Kanıtı raporlarını yayımlamaktadır. OKX hakkında daha fazla bilgi edinmek için uygulamamızı indirin veya web sitemizi ziyaret edin: okx.com

X Layer Hakkında

OKX logosundaki X sembolü ile bir blokzinciri ağının ölçeklenebilirliğini geliştirmek için birlikte çalışan farklı protokol türlerini temsil eden LAYER kelimesinin birleşiminden oluşan X LAYER, OKX Exchange (CEX) ve OKX Web3 Cüzdan ile entegre çalışıyor. Kullanıcılar, ağda konuşlandırılan DApp'lerle etkileşime geçmek için varlıkları sorunsuz bir şekilde bu iki platformdan X LAYER'a bağlayabiliyor. Çok yönlü olacak şekilde tasarlanan X LAYER, yeniliği tek kullanımlık olmaktan çıkarıyor. Zincir içi geliştiriciler, X LAYER'ı ve altyapısını kullanarak çok sayıda kullanım senaryosu için yeni “katmanlar” oluşturabiliyor.

Polygon Labs Hakkında

Polygon protokolleri için Ethereum ölçeklendirme çözümleri geliştiren Polygon Labs, diğer ekosistem geliştiricileri ile işbirliği içinde Web3 için ölçeklenebilir, uygun maliyetli, güvenli ve sürdürülebilir bir blok zinciri altyapısı sunmak için çalışmaktadır. Polygon Labs, çalışmaları kapsamında ilk olarak geliştiricilerin 2. Katmanlar (sıfır bilgi rollup’ları), yan zincirler, uygulamaya özel zincirler ve veri kullanılabilirliği protokolleri gibi büyük ölçeklendirme çözümlerine kolay erişebilmeleri için kapsamlı bir protokol paketi geliştirmiştir. Şirketin geliştirdiği ölçeklendirme çözümleri, başlangıcından bu yana yaygın şekilde kullanılarak on binlerce merkeziyetsiz uygulama, 400 milyondan fazla benzersiz adres, 2 milyon akıllı sözleşme ve toplam 3,5 milyar işleme ulaşmıştır. Polygon ağı, şu anda Aave, Uniswap ve OpenSea gibi dünyanın en büyük Web3 projelerinden bazılarına ve Adidas, Stripe ve Adobe gibi tanınmış kuruluşlara ev sahipliği yapmaktadır. Karbon nötr bir platform olan Polygon Labs, Web3’ün karbon negatif hâle getirilmesine öncülük etmeyi hedeflemektedir.

Eğer bir Ethereum geliştiricisiyseniz aynı zamanda bir Polygon geliştiricisisiniz demektir! Geliştirdiğiniz dApp’lerde Polygon’un hızlı ve güvenli işlemlerinden yararlanmaya başlamak için bu sayfaya göz atabilirsiniz.

Bu içerik, yalnızca eğitim ve bilgilendirme amacıyla sunulmuştur. (i) Yatırım tavsiyesi veya yatırım önerisi, (ii) (NFT veya başka) dijital varlıkların satın alınması, satılması veya elde tutulmasına yönelik bir teklif veya talep, (iii) finans, muhasebe, hukuk veya vergi ile ilgili tavsiye niteliği taşımamaktadır ve bu şekilde değerlendirilmemelidir.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.