Dolar 44,9122
Euro 52,7368
Altın 6.873,44
BİST 14.375,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Yağmurlu
İstanbul
10°C
Yağmurlu
Per 14°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 19°C

Öğretmen atamalarında yeni dönem… Mülakat kalkıyor, AGS devreye giriyor

Öğretmen atamalarında yeni dönem… Mülakat kalkıyor, AGS devreye giriyor
REKLAM ALANI
1 Mayıs 2025 14:40
98

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama sürecinde köklü değişiklikleri duyurarak, KPSS’nin bu yıl son kez yapılacağını ve mülakat kalkacağını belirtirken, AGS ile yeni sistemin başlayacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ARA REKLAM ALANI

 

Geçen yıl yapılan değişikliği hatırlatan Tekin, 2024 KPSS’ye girenlerin mağdur olmaması için bu yıl son kez KPSS ile atama yapılacağını belirterek, “Önümüzdeki temmuzda ÖSYM tarafından düzenlenecek Akademiye Giriş Sınavı (AGS) ile öğretmen ataması yapacağız. Artık öğretmen adayları için KPSS yapılmayacak” dedi.

TRT’nin canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Tekin, 2024’te Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu Bakanlığa 25 bin kadro ayrıldığını açıkladı.

Bu kadroların 15 bini 2024 KPSS’ye girenler için, 10 bini ise temmuzdaki AGS ile atanacaklar için tahsis edildi. 2024 KPSS sürecinde 15 bin öğretmen ataması için 45 bin aday mülakata çağrılacak ve puan üstünlüğüne göre atamalar yapılacak.

Bakan Tekin, bu yılki uygulamanın ardından mülakat mekanizmasının tamamen kalkacağını duyurarak, “Önümüzdeki dönemde AGS ile öğretmen adaylarımız çoklu değerlendirmeye tabi tutulacak yeni bir sisteme geçiyoruz.” dedi.

Tekin, yeni sistemin detaylarının daha sonra paylaşılacağını söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.