Dolar 45,1846
Euro 52,9954
Altın 6.703,28
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Pts 14°C
Sal 15°C
Çar 19°C
Per 23°C

Mersin’de perdeler çocuklar için açıldı

Mersin’de perdeler çocuklar için açıldı
REKLAM ALANI
10 Ekim 2025 09:05
45

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında, 2025-2026 sanat sezonunda perdelerini bir kez daha çocuklar için açtı.

ARA REKLAM ALANI

MERSİN (İGFA) – Sezonun ilk durağı Erdemli ilçesi oldu. Erdemli Üçtepe İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Erdemli Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘İki Bavul Dolusu’ adlı oyunu izledi.

Oyun, palyaço karakterler Hapşu ve Pırasa’nın kaçırdıkları trenle başlayan serüveni konu alıyor. Bencil davranışlarıyla arkadaşını zor durumda bırakan Pırasa’nın yaşadıkları; çocuklara dostluk, empati ve paylaşmanın önemini eğlenceli ve düşündürücü bir dille aktarıyor. Renkli dekorlar, eğlenceli karakterler ve düşündürücü sahnelerle buluşan öğrenciler, kimi zaman kahkahalarla güldü kimi zaman ise farklı duygulara kapıldı.

Etkinliğe katılan öğrenciler arasında hayatında ilk kez tiyatro izleme deneyimi yaşayan çocuklar da bulunurken, program keyifli ve unutulmaz anlara sahne oldu. Kültür ve sanatla dolu bir gün geçiren çocuklar, oyun sonunda oyuncuları uzun süre alkışladı. Şehir Tiyatrosu ekibi yalnızca merkezde değil, sezon boyunca ilçeleri de gezerek çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam edecek.

GÖNENLER: “ ‘TİYATRO SEYRETMEYEN ÇOCUK KALMASIN’ PROJEMİZ YENİDEN BAŞLADI”

‘İki Bavul Dolusu’ oyununun yönetmen ve oyuncusu Özgür Ahmet Gönenler, 2025-2026 sezonunda ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesinin yeniden başladığını belirterek, “ ‘İki Bavul Dolusu’ adlı oyunumuz geçen senenin oyunuydu, ama şimdi aramıza 2 oyun daha katıldı. ‘Bisküvi Adam’ ve gençler için ‘Lokman Hekim’ oyunumuz, önümüzdeki haftalarda tiyatroseverlerle buluşacak. Daha önceki yıllardan ‘Gökkuşağının Altında’ adlı oyunumuz da yine bu sezon içinde çocukların seyrine sunulacak” dedi.

‘İki Bavul Dolusu’ oyununun çocuklara; paylaşım, saygı, birliktelik gibi deneyimleri kazandırdığını kaydeden Gönenler, “Çocuk bir arkadaşıyla sorun yaşayabilir. Oyunda bunu nasıl düzeltebileceğini görüyor, paylaşmayı öğreniyor. Eğlenceli bir oyun. Çocukların mutlu olduğunu düşünüyorum. Biz bugün Erdemli’de açılışımızı yaptık. ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projemiz kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde gösterilerimiz olacağı gibi; ilçelerimize de gidip oyunlarımızı sergileyeceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.