Dolar 45,0098
Euro 52,8050
Altın 6.815,04
BİST 14.409,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 16°C

Manisa’nın tescilli lezzetleri Gastronomi Arenası’nda tanıtıldı

Manisa’nın tescilli lezzetleri Gastronomi Arenası’nda tanıtıldı
REKLAM ALANI
26 Nisan 2026 09:05
19

486. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen “Manisa’nın Lezzet ve Kültür Haritası: 17 İlçenin Tescilli Değerleri” programı, Ulupark Gastronomi Arenası’nda gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve ünlü şef Danilo Zanna’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, kentin gastronomi kültürü ve tescilli yerel lezzetleri masaya yatırıldı.

MANİSA (İGFA) – Manisa’nın kültürel mirasını ve mutfak zenginliğini vatandaşlarla buluşturan festivalde; 17 ilçeye özgü tescilli değerler ve yöresel tarifler detaylı bir şekilde ele alındı. UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan Mesir Macunu geleneğinin merkezde olduğu programda, kentin gastronomi potansiyeli ve köklü lezzet hafızası katılımcılara aktarıldı.

ARA REKLAM ALANI

​“Lezzetiyle Yaşayan Festival” temasıyla düzenlenen etkinlikte; 1.500 yıllık ağaçlardan elde edilen zeytinyağları, Akhisar Köfte, Salihli Odun Köfte, Alaşehir Kapama, Keşkek, Manisa Kebabı, tahinli pide ve üzüm suyu gibi pek çok coğrafi işaretli ürün tadılarak değerlendirildi.

Ünlü şef Danilo Zanna, Manisa’ya özgü tahinli pideyi çok beğendiğini ifade ederek, bu lezzeti MasterChef programındaki pide bölümüne taşıyacağının müjdesini verdi.

BAŞKAN DUTLULU: “FESTİVALİ BİLİM, SANAT VE GASTRONOMİYLE ÇEŞİTLENDİRDİK”

​Programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, festivalin kapsamını genişlettiklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Mesir Festivali 486 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Son iki yıla kadar daha kısıtlı bir konseptte kutlanan bu geleneği, geçtiğimiz yıl rahmetli Ferdi Başkanımızla başlattığımız vizyonla bu sene daha da zenginleştirdik. Kurduğumuz gastronomi panayırının yanı sıra doğa sporları, fitoterapi (tıbbi bitki bilimi) konferansları, tiyatro oyunları ve sergilerle dolu dolu bir program hazırladık. Mesir aslında 41 çeşit baharatın karışımıyla oluşan şifalı bir ilaçtır. Biz bu şifayı bilim ve sanatla harmanladık.”

​Başkan Dutlulu ayrıca Manisa’nın bereketli ovası ile Spil Dağı’nın sunduğu bitki çeşitliliğinin, kentin mutfak kültüründeki en büyük şans olduğunu belirtti.

DANİLO ZANNA: “MANİSA GASTRONOMİK AÇIDAN ÇOK ŞANSLI”

​Ünlü şef Danilo Zanna ise Manisa ile olan bağının Türkiye’ye geldiği ilk yıllara dayandığını belirterek, “Türkiye’de keşfettiğim ilk şehirlerden biri Manisa’ydı. Gastronomik açıdan çok büyük bir zenginliğe sahipsiniz; burada bu lezzet mirasını sizlerle birlikte değerlendirmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.