Dolar 44,8632
Euro 52,8042
Altın 6.919,12
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 20°C
Çar 11°C
Per 14°C
Cum 16°C

Manisa ve Antalya arasında dijital altyapı iş birliği

Manisa ve Antalya arasında dijital altyapı iş birliği
REKLAM ALANI
4 Haziran 2025 14:05
89

Manisa ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri, altyapı bilgi sistemi için iş birliği protokolü imzaladı. Yerli yazılımla kaynak ve zaman tasarrufu hedefleniyor.

MANİSA (İGFA) – Antalya’da düzenlenen törende, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dijital altyapı dönüşümü için önemli bir iş birliğine imza attı.

ARA REKLAM ALANI

Törene Manisa’dan Genel Sekreter Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Antalya’dan ise ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve ALDAŞ Genel Müdürü Kıvanç Kuzay katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, protokolün vatandaş memnuniyeti ve kamu kaynaklarının verimli kullanımı için kritik olduğunu belirterek, “Bu sadece ilk adım. Antalya ile kardeşliğimiz sürecek. Diğer belediyelerin de bu sistemi örnek alacağına inanıyorum. Yerel yönetimlerin dayanışması çok önemli. Ağabeyim Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tamamen yerli kaynaklarla geliştirilen yazılımın, Antalya’da 2022’den beri kullanıldığını vurguladı. Sistemin, içme suyu ve atıksu hizmetlerini canlı takip ederek su kayıp-kaçaklarıyla mücadelede büyük katkı sağlayacağını söyleyen Böcek, “Bu iş birliği, zaman ve kaynak verimliliği sunuyor. Dışa bağımlı olmayan bir sistemle varlık yönetimini dijitalleştirdik. Bu modelin diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra iki belediye başkanı ve kurum genel müdürlerinin imzaladığı protokol, Manisa’nın dijital altyapı dönüşümünde yeni bir dönemi başlattı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.