Dolar 45,5447
Euro 53,0655
Altın 6.675,87
BİST 14.369,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cts 25°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 23°C

Kilikya Yolu’nda kültürel ve doğal yolculuk devam ediyor

Kilikya Yolu’nda kültürel ve doğal yolculuk devam ediyor
REKLAM ALANI
1 Temmuz 2025 06:25
73

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen ve antik tarihi doğa ile buluşturan Tarihi Kilikya Yolu Projesi, bu hafta 4. etabı ile doğaseverleri Toroslar’ın eteklerinde bir araya getirdi.

MERSİN (İGFA) – Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde, “Tarihe, Doğaya, Kültüre Yürüyelim Arkadaşlar!” sloganıyla düzenlenen yürüyüş; Toroslar Belediyesi iş birliğinde ve birçok yerel paydaşın katkısıyla gerçekleşti. Bu etapta katılımcılar, Dümbelek Boğazı’ndan Arslanköy’e uzanan yaklaşık 10 kilometrelik parkurda yürüdü.

ARA REKLAM ALANI

Orta zorluk seviyesinde değerlendirilen parkur; sarp kayalıkları, endemik bitki örtüsü ve etkileyici manzaralarıyla dikkat çekerken, katılımcılar hem tarihi hem de doğal güzellikleri yakından tanıma fırsatı buldu. Kırsal mahallelerde verilen molalar sırasında yöre esnafı ile buluşan doğaseverler, yerel lezzetler ve el işi ürünlerle tanışarak bölge ekonomisine de katkı sağladı.

Yürüyüşe Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, belediye meclis üyeleri, MESKİ yetkilileri ve çok sayıda doğa tutkunu katıldı.

Başkan Yıldız: “Kilikya Yolu’nu yeniden keşfetmenin heyecanı içindeyiz” Toroslar Belediye Başkanı Yıldız, 5 bin yıllık bir tarihe sahip Kilikya Yolu’nun unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, “Toroslar kadim ve çok güzel bir kent. Bu yolu yeniden canlandırarak hem tanıtım hem de hareketli bir yaşam için güzel bir fırsat sunuyoruz” dedi.

Gökayaz: “38 parkurdan sadece 4’ü tamamlandı”

Projenin yürütülmesinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz ise, 17 Mayıs’ta başlayan proje kapsamında şu ana kadar 4 parkurun tamamlandığını belirterek, “Kalan 34 parkuru da doğaseverlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.