Dolar 44,9246
Euro 52,7813
Altın 6.872,08
BİST 14.415,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Yağmurlu
İstanbul
11°C
Yağmurlu
Per 15°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

İzmir’de vektörle mücadele sürüyor

İzmir’de vektörle mücadele sürüyor
REKLAM ALANI
29 Mart 2026 09:25
64

İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharda artan ve sivrisinekle karıştırılan mevsimsel sineklerin hastalık taşımadığını açıkladı. Uzmanlar, bu canlıların yaz sıcaklarıyla birlikte kendiliğinden ortadan kaybolduğunu belirterek vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini vurguladı.

İZMİR (İGFA) – Temiz bir çevre anlayışıyla hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 12 ay boyunca düzenli ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

ARA REKLAM ALANI

Ekipler, yaklaşık 254 bin farklı noktada üreme alanlarını kontrol ederek entegre mücadele çalışmaları yürütüyor. İlkbahar aylarında artan mevsimsel sineklerle (Chironomidae spp., Tipula spp.) ilgili de bilgilendirmede bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi uzmanları, bu canlıların insan sağlığına zarar vermediğini ve vektör canlı olmadığını belirterek yurttaşların endişe etmemesi gerektiğini söyledi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Vektörle Mücadele Birimi Bayraklı ve Bornova ekip sorumlusu Biyolog Ali Eren, “Bu canlılar sivrisineklere benzeyen, ağaçların ve bitkilerin yaprak özsularıyla beslenen zararsız canlılardır. Bahar aylarında yağışların ardından gelen sıcaklıklarla birlikte bu türlerin popülasyonunda artış yaşanır. Yaşam döngüleri gereği yaz sıcaklıkları belirginleştiğinde kendiliğinden ortadan kaybolur” diye konuştu.

MÜCADELEYE 12 AY DEVAM

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vektörle mücadele çalışmalarını yıl boyunca sürdürdüğünü hatırlatan Ali Eren, hastalık taşıma riski bulunan vektör olarak adlandırılan sivrisinek, karasinek, hamam böceği ve farelere karşı düzenli ilaçlama yapıldığını belirtti. Çalışmaların özellikle üreme alanlarına odaklandığını söyleyen Eren, şunları aktardı: “Dere yatakları, su birikintileri, inşaat sahaları, yağmur mazgalları, kanalizasyon hatları ve çöp konteynerlerinde yoğun çalışma yürütülüyor. Sivrisinekler durgun sularda çoğalıyor. O nedenle tüm sucul ortamlarda düzenli olarak mücadele gerçekleştiriyoruz. Özveri ile çalışmaya devam ediyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.