Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 12°C
Per 15°C

İzmir’de sezonun ilk balıkları mezatta satıldı

İzmir’de sezonun ilk balıkları mezatta satıldı
REKLAM ALANI
1 Eylül 2025 08:50
47

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 1 Eylül’de biten av yasağının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’nde yeni sezonu açtı. Bereketli başlayan sezonun siftahını Başkan Tugay yaptı.

İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’nde sezonun ilk balıkları tezgaha çıktı. İzmirli balıkçılar dört aylık aranın ardından, 1 Eylül itibariyle “Vira Bismillah” diyerek denizlere açıldı.

ARA REKLAM ALANI

Yeni sezonun açılışı nedeniyle Su Ürünleri Hali’nde düzenlenen buluşmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, İzmir Ticaret Odası Su Ürünleri Meslek Komitesi Başkanı ve Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Mutaf, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bülent Üngür ve meslek odası temsilcileri katıldı.

Başkan Dr. Cemil Tugay, tezgahları ziyaret ederek balıkçılara bol kazançlı, bereketli bir sezon diledi.

Av yasağının bitmesiyle denizden çıkarılan ilk balıklar açık artırma usulüyle satıldı. Başkan Tugay, sezonun ilk balığını mezattan alarak siftah yaptı. Mezatın ardından Başkan Tugay, halde yeni bir işletmenin de açılışını yaptı. Sezonun ilk satılan balıkları ise kalkan, lahos, mercan, levrek, trança ve barbun oldu.

Ziyarette tüm balıkçılara bereketli bir yıl dileyen Başkan Tugay, “Bugün av sezonunun ilk günü. İzmir Balık Hali’nin zenginliğini, keyfini bugün yaşıyoruz. Hayırlı olsun, bereketli bir sezon olsun demek için buradayız. Diğer taraftan halimizin daha iyi olması için, denizlerimizin daha temiz olması için, balık üretiminin daha fazla olması için neler yapabiliriz, onları da değerlendireceğiz. Sıkıntılı bir dönemde balık Türkiye için çok değerli bir ticaret alanı. İzmir Balık Hali Türkiye’de en fazla ihracatın yapıldığı, en fazla satışın yapıldığı hallerden birisi. Bu yönüyle gurur duyuyoruz. Bunu daha da geliştirmek için çalışmak istiyoruz. İnşallah hep beraber yapacağız. Bugün esnafımızı burada mutlu gördükçe, bereketi gördükçe içimiz açıldı açıkçası. Hayırlı olsun tüm balıkçı kardeşlerimize, balıkçı esnafımıza” diye konuştu.

Yeni sezon açılışında balıkçıları tebrik eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Yeni sezon tüm balıkçı dostlara hayırlı uğurlu olsun. Çok yoğun emeğin harcandığı çok önemli bir sektörümüz. Tüm reislere rastgele diyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.