Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 13°C

İzmir Karabağlar Mutfak Akademi’de kadın emeği taçlandı

İzmir Karabağlar Mutfak Akademi’de kadın emeği taçlandı
REKLAM ALANI
15 Ocak 2026 08:45
41

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin kadın emeğini desteklemek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla Nazım Hikmet Semt Merkezi’nde hayata geçirilen Mutfak Akademi’de Pastacılık Kursu ilk mezunlarını verdi.

Karabağlar Mutfak Akademi’de Kadın Emeği Taçlandı

ARA REKLAM ALANI

İZMİR (İGFA) – Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren akademide eğitim alan 50 kadın, düzenlenen törenle katılım belgelerini aldı. Törene katılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, kursiyerlere belgelerini takdim ederken, eğitime gönüllü olarak katkı sunan eğitmen Esen İçim Sarıoğlan’a da çiçek vererek teşekkür etti.

KADIN DAYANIŞMASIYLA YENİDEN HAYAT BULDU

Törende konuşan Başkan Helil Kınay, atıl durumda olan bir binanın kadın emeğiyle yeniden işlev kazandığını vurguladı. Akademinin, ortak emek ve dayanışmayla hayata geçtiğini belirten Kınay, bu sürecin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

SADECE KURS DEĞİL, ORTAK BİR ÜRETİM ALANI

Mutfak Akademi’de verilen eğitimin yalnızca bir kurs ya da belgeyle sınırlı olmadığını dile getiren Kınay, kadın emeğiyle üretmenin ve birlikte başarmanın önemine dikkat çekti. Burada paylaşımın, üretmenin ve birlikte yol almanın öğretildiğini söyledi.

KINAY “KADIN EMEĞİ KARABAĞLAR ’DA DAHA GÖRÜNÜR OLACAK”

Karabağlar’da kadın emeğini görünür kılmayı öncelik olarak gördüklerini belirten Kınay, Kadın kooperatifleriyle iş birliğinin artırılacağını ve burada üretilen ürünlerin belediyenin tesisleri aracılığıyla Karabağlar halkıyla buluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Başkan Kınay, ayrıca sağlıklı ve güvenli koşullarda üretilen bu ürünlerin bereketinin Karabağlar’dan İzmir’e ve ülke geneline yayılmasını diledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.