Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 13°C

Eskişehir’de yollar bisikletlerin

Eskişehir’de yollar bisikletlerin
REKLAM ALANI
7 Haziran 2025 15:55
77

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda bisikletin rolünü güçlendirmek amacıyla bir taraftan bisiklet yollarının yapımına hızla devam ederken, bir taraftan da eğitim ve farkındalık çalışmalarına başladı.

ESKİŞEHİR (İGFA) – Kent hafızasında önemli bir yeri olan ve uygar toplumlarda kent içi ulaşımın ana aktörlerinden olan bisiklet konusunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu konudaki eğitim çalışmalarına da çocuk yaş gruplarından başladı. Bu kapsamda birçok birimin bir araya gelerek koordine ettiği “Bisikletli Ulaşımla Tanışıyorum” eğitim programı Adalar’da başladı. Etkinlikte çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde hem eğlendi hem de doğru bisiklet kullanımı ve bisiklet yolları hakkında eğitim aldı.

ARA REKLAM ALANI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen kukla oyunu ise eğitime renk kattı. Kukla gösterisiyle çocuklara çevreci ulaşım, trafik kurallarına uyum ve bisikletin yaşam tarzı olarak benimsenmesi gibi konularda farkındalık kazandırıldı. Daha sonra eğitime katılan çocuklara “Bisikletli Ulaşım Gönüllüsü” rozeti takıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fırat Bilgili, “Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz kısa ve orta mesafeli yolculuklar için en sürdürülebilir ulaşım çözümlerinden biri olan bisiklet kullanımını kentimizin her noktasında yaygınlaştırmaktır. Bisiklet kullanımını her yaştan vatandaşımızın daha fazla tercih etmesini sağlamak amacıyla sadece bisiklet yollarımızı yapmakla kalmayacağız. Bu konuyu farkındalık ve eğitim faaliyetleriyle desteklemek, önemli görevlerimizden birisi olacak. Dünya Bisiklet Günü olan 3 Haziran’da da çocuk yaş gruplarıyla bu eğitimleri başlatıyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.