Dolar 45,0098
Euro 52,8050
Altın 6.815,04
BİST 14.409,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Paz 21°C
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Eko-Tasarım rüzgârı Ege’den esti

Eko-Tasarım rüzgârı Ege’den esti
REKLAM ALANI
3 Kasım 2025 18:10
49

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ile Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İzmir Şubesi iş birliğinde düzenlenen Design2Prototype: Mobilya Eko-Tasarım Çalıştayı, ihracatçı firmalar, profesyonel tasarımcılar ve genç yetenekleri bir araya getirdi.

İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusu düzenlenen “İyi Tasarım İzmir” Programı kapsamında gerçekleştirilen çalıştay, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ilk kez hayata geçirildi.

ARA REKLAM ALANI

Programın, elde edilen başarı ve güçlü katılım sayesinde önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi planlanıyor.

Çalıştay kapsamında geliştirilen 8 tasarım ürüne dönüştü ve sergide ziyaretçilerle buluştu. Çalıştay kapsamında geliştirilen 8 yenilikçi tasarımın tamamı seri üretime geçmeye hazırlanıyor.

Ayrıca etkinlik, genç tasarımcılar ile ihracatçı firmalar arasında yeni iş birliklerinin doğmasına da zemin hazırladı ve tasarımcıların firmalarda staj ya da iş imkanı elde etmesini sağladı.

EİB ve ETMK arasında yürütülen bu proje, iki kurum arasında son derece uyumlu bir ortaklık yapısının oluştuğunu ortaya koyarken; bu iş birliğinin gelecekte farklı sektörlerde de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, son beş yıldır başarıyla sürdürdüğü “Ezberbozan Mobilya Tasarım Yarışması” ile Türkiye’de tasarım kültürünün yaygınlaşması, farkındalığın artması ve güçlü bir tasarım ekosisteminin oluşması için çalışmalar yürütüyor.

Birlik, bu vizyon doğrultusunda 2026 yılında düzenlenecek 6. Ezberbozan Tasarım Yarışması için de hazırlıklara şimdiden başladı.

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı Müjdat Kemer, mobilya sektöründe yaşanan dönüşümün yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda kültürel bir değişim olduğunu vurguladı.

Fikirden prototipe uzanan bu yolculukta, çevre dostu ve yenilikçi tasarımlar 7 Kasım’a kadar Tarihi Bıçakçı Han’da sergilenecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.