Dolar 45,5187
Euro 53,2218
Altın 6.820,41
BİST 14.644,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Çok Bulutlu
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Cum 20°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 20°C

Çocuklar afet bilinciyle yetişiyor

Çocuklar afet bilinciyle yetişiyor
REKLAM ALANI
7 Şubat 2026 10:15
26

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kenti olası afetlere karşı hazırlıklı hale getirme çalışmalarının yanı sıra çocuklarda afet bilinci artırmaya yönelik farkındalık çalışmalarını da sürdürüyor.

BURSA (İGFA) – Kentsel dönüşümden afet konteynerlerine, lojistik aktarma merkezlerinden gönüllü eğitimlerine kadar kenti afetlere karşı hazırlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplumda ve özellikle çocuklarda afet bilincinin artırılmasına yönelik de adımlar atmaya devam ediyor.

ARA REKLAM ALANI

Bir yandan Bursa’yı dirençli ve afetlere hazırlıklı hale getirmek için projeler üreten Bursa Büyükşehir Belediyesi bir yandan da toplumsal farkındalığı artıracak çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Alacahırka ve Üçevler Bursa Yuvam Çocuk Etkinlik Merkezlerini ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklara afet bilincini artırmaya yönelik hazırlanan boyama kitapları hediye eden Başkan Bozbey, minik öğrencilerle birlikte boyama da yaptı. Öğrencilere süt ve meyve de ikram eden Başkan Bozbey, afetler hakkında bilgiler verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde çocuk etkinlik merkezlerini ziyaret ettiklerini söyledi. Boyama ve oyun etkinlikleriyle afet bilinci geliştirmek istediklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Çocuklarımıza erken yaşta eğitim vererek ileride karşılaşacakları olası afetlerde nasıl davranacaklarını öğrenmiş olacaklar. BAM ekiplerimizin bu tür eğitim vermelerini önemsiyoruz. Ailelerimizin de mutlaka afet bilincine sahip olması gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerine yönelik afet eğitimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.