Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 11°C
Per 14°C

Bursa İznik’te atık piller tiyatro biletine dönüştü

Bursa İznik’te atık piller tiyatro biletine dönüştü
REKLAM ALANI
16 Şubat 2026 14:45
30

Bursa’nın İznik ilçesinde yerel belediye gerçekleştirdiği Sıfır Atık Projesi İle atık pilleri tiyatro biletine dönüştürüyor.

BURSA (İGFA) – Yaşanabilir bir dünya için Sıfır Atık projesinin önemine dikkat çeken İznik Belediyesi bu alanda farkındalık oluşturacak bir projeye imza atıyor.

ARA REKLAM ALANI

Atık pillerini İznik Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim eden kişilere Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosunda gerçekleşen tiyatro için bilet veriliyor. İlk tiyatro etkinliği 15 Şubat Pazar günü “Barış Adası” adlı çocuk oyunuyla gerçekleşti. Bilet alan vatandaşların ulaşımı da yine İznik Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta “Sıfır Atık Projesi” her alanda üzerinde titizlikle durduğumuz, yaşanılabilir bir dünya için büyük önem arz etmekte. Bununla ilgili her alanda farkındalık çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunlardan biri de atık pillerin tiyatro biletine dönüşmesi. Bu kapsamda belediyemize atık pillerini getiren hemşehrilerimize tiyatro biletlerini veriyoruz. Aynı zamanda tiyatroya ulaşımlarını da yine sağlıyoruz. Hem doğamızı koruyor hem de çocuklarımızı sanatla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

1 PİL 4 METREKÜP TOPRAĞI ZEHİRLİYOR

İlk etapta vatandaşlar bu proje kapsamında bir haftada toplam bin 500 atık pili İznik Belediyesi’ne getirdiler.

1 kalem pil 4 metreküp toprağı zehirli hale getirmekte ve zehirlenen toprakta üretim yapılamaz hale gelmektedir. Bu kapsamda yapılan çalışma ile bir haftada toplanan bin 500 atık pil ile 6 bin metreküp toprak zehirlenmekten kurtuldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.