Dolar 32,1997
Euro 35,0864
Altın 2.500,74
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Bakan Güler, Bayburt Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi

Bakan Güler, Bayburt Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi
REKLAM ALANI
22 Mart 2024 14:06
20

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bayburt’a gerçekleştirdiği ziyarette Bayburt Üniversitesi’nde eğitim gören gençlerle bir araya geldi.

“Gençlik Aşkıyla Bayburt Buluşması” adıyla gerçekleşen programda bir konuşma yapan Bakan Yaşar Güler şunları söyledi:

ARA REKLAM ALANI

“Güzel Bayburt’umuz da aydınlık geleceğimizin teminatı pırıl pırıl gençlerimizle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Siz gençlerimiz için ne yapsak azdır. Zira bu ülkeyi sizlere emanet edeceğiz. Temennimiz ve beklentimiz; ülkemizin daha güçlü yarınlara ve kariyeriniz için kendinizi çok yönlü olarak daima geliştirmenizdir. Öğrenmeye açık olun, okuyun, araştırın ve yeni yetenekler edinin. "

Milli, manevi ve kültürel değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Bakan Güler, “Bu süreçte çalışmak hayatınızın ana felsefesi, sabır ve disiplin ise bu yolda asla vazgeçmeyeceğiniz iki meziyetiniz olmalıdır. Aynı zamanda millî, manevi ve kültürel değerlerimize nerede olursanız olun daima sahip çıkınız. Büyük bir gurur ve heyecanla atalarımızdan devraldığımız ve taşıdığımız bu bayrağı daha büyük umutlarla sizlere devredeceğiz. İnanıyorum ki sizler ülkemize ve asil milletimize hizmet bayrağını bizden daha ilerilere taşıyacaksınız." şeklinde konuştu.

Bakan Yaşar Güler, Bayburt Üniversitesi’nde eğitim gören gençlerin sorularını da cevapladı.

Bir öğrencinin “Türkiye Yüzyılı’nın Savunma Sanayi yaklaşımı ve Millî Savunma vizyonu nedir, bizlere anlatır mısınız?” sorusu üzerine Bakan Yaşar Güler “Bugün dünyanın en pahalı arazisinin üzerinde yaşıyoruz. Dolayısıyla her zaman bizim etrafımızda ülkemize karşı bir tehdit, tehlike, risk ve tehdit mutlaka olacaktır. Hiçbir zaman bunu unutmayalım. Bugün savunma sanayisinde yerli ve milli üretim oranımız yüzde 80’leri geçti. Özellikle KAAN uçağımızın yani beşinci nesil bir uçağımızın uçacağına, gerçek dostlarımız hariç kimse ihtimal vermiyordu. Ama uçağımız uçuşunu yaptı ve emniyetle yere indi” cevabını verdi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.