Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Çok Bulutlu
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 13°C

Bakan Bolat’tan KKTC temasları

Bakan Bolat’tan KKTC temasları
REKLAM ALANI
21 Ocak 2026 12:15
27

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman tarafından kabul edildi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ve ticaret hacminin artırılması ele alındı.

KKTC (İGFA) –Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaretleri kapsamında Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile bir araya geldi.

ARA REKLAM ALANI

Bakan Bolat, görüşmede Türkiye ile KKTC arasındaki gönül birliğinin yanı sıra ekonomik ilişkilerin ve ticari iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunulduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaşım yapan Bakan Bolat, Kıbrıs Türk halkıyla olan bağları ekonomik ve ticari başarılarla daha da pekiştirmeyi öncelikli hedef olarak gördüklerini belirtti. Bolat, “Sayın Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, kardeşliğimizi ve ticari ortaklıklarımızı ileriye taşıyacak adımları ele aldık” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin yalnızca resmi bir temas olmadığını vurgulayan Bolat, yapılan görüşmelerin ortak kader birliğinin ve kalkınma vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu kaydederek, KKTC’nin refahı ve kalkınması için ortak projelerle her zaman iş birliği içinde olacaklarını dile getirdi.

LEFKOŞA’DA ESNAF ZİYARETİ

Bakan Bolat, KKTC programı kapsamında Lefkoşa’daki Girne Kapısı Tarihi Kapalı Çarşısı’nda esnafla da bir araya geldi. Çarşı kültürünü yaşatan esnafın ahilik geleneğinin ve dayanışma ruhunun taşıyıcısı olduğunu ifade eden Bolat, esnafın samimiyetinin Türkiye ile KKTC arasındaki tarihsel gönül bağlarının en güzel yansıması olduğunu söyledi.

Ziyaret kapsamında Selimiye Camisi’ni de ziyaret eden Bakan Bolat, tarihi ve manevi atmosferde dualar ettiklerini belirterek, esnafa bereketli kazançlar diledi.

Bakan Bolat, Türkiye’nin KKTC ile ekonomik, ticari ve kültürel alanlarda iş birliğini güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.