Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 13°C

Antalya Büyükşehir’den öğrencilere “Can Suyu”

Antalya Büyükşehir’den öğrencilere “Can Suyu”
REKLAM ALANI
11 Mart 2026 09:25
23

Toplumun her kesimine yönelik hizmet ve projeler üreten Antalya Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilere yönelik başlattığı “Can Suyu” Projesini sürdürüyor. Proje kapsamında öğrencilere her ay 10 ton su ücretsiz olarak sağlanıyor.

ANTALYA (İGFA) – Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren ve toplumun her kesimine yönelik hizmet ve proje üreten Antalya Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine “ Can Suyu” olmaya devam ediyor.

ARA REKLAM ALANI

Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Can Suyu Projesi kapsamında, üniversite öğrencilerine her ay ücretsiz şekilde 10 ton su kullanma imkanı sağlanıyor. Artan yaşam maliyetleri karşısında özellikle barınma ve temel ihtiyaç giderlerini karşılamakta zorlanan öğrenciler için bu proje önemli bir destek niteliği taşıyor.

Böylece gençlerin bütçesindeki su gideri ortadan kalkarken, temel bir ihtiyaç Büyükşehir Belediyesi desteğiyle karşılanmış oluyor.

ÖĞRENCİNİN HARÇLIĞI FATURA YERİNE EĞİTİME GİDİYOR

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Arda Furkan Özdemir, çevresi sayesinde Can Suyu Projesi’nden haberdar olduğunu, öğrendikten sonra hemen gerekli belgelerle ASAT’a gidip, başvurusunu yaptığını söyledi. Özdemir, “Bu projeyi öğrendiğime memnun oldum. Zaten çok belge gereksinimi de yoktu. Sonrasında projeye dahil oldum. Can Suyu projesi sayesinde bazen hiç fatura ödemiyorum bazen de çok düşük miktarda su faturası ödüyorum. Üstümüzde zaten genel bir kira yükü var, diğer masrafların yükü var. Bu maddi yükler biz öğrencileri yeterince zorluyor. Her ay bir gider kalemi olan su faturasında, belediyemizin böyle bir destekte bulunması çok kıymetli. Faturalardan arttırdığım paralarla kitap, oyun ya da başka şeyler alabiliyorum. Faturaya harcayacağım parayı eğitim ya da sosyal hayatımda değerlendirebiliyorum. Öğrenciler bu parayı biriktirebilir, gezmeye çıkabilir, önemli miktarda indirim oluyor sonuçta. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu proje için ve her zaman biz öğrencilerin yanında olduğu için çok teşekkür ederim. Böyle bir dönemde maddi olarak bize çok yardımcı oluyor” diye konuştu.

EĞİTİM DESTEĞİ HESAPLARA YATIRILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik Eğitime Destek ödemeleri de sürüyor. Bu kapsamda başvuruda bulunan ve destek almaya hak kazanan üniversite öğrencilerinin ödemeleri hesaplarına yatırıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.