Dolar 45,1712
Euro 52,8098
Altın 6.609,36
BİST 14.311,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 11°C
Cts 14°C
Paz 13°C

Adana Ceyhan Nehri’ndeki kirliliğe 10 milyon TL ceza!

Adana Ceyhan Nehri’ndeki kirliliğe 10 milyon TL ceza!
REKLAM ALANI
26 Mayıs 2025 12:55
97

Adana Ceyhan Nehri’ndeki kirlilikle ilgili Ceyhan ve Seyhan havzalarında geniş kapsamlı denetim yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, 91 tesisteki denetimler sonucunda 5’i Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait arıtma tesisi olmak üzere toplam 11 tesise 10 milyon 30 bin TL idari ceza uygulandı.

ANKARA (İGFA) – Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Ceyhan Nehri’nde yaşanan su kirliliği ve balık ölümleriyle ilgili Ceyhan ve Seyhan havzalarını içeren kapsamlı bir denetim başlatmıştı. Organize sanayi bölgesindeki tesisler, belediyelerin atık su arıtma tesisleri, kirlilik yükünün belirlenmesi ve sıcak noktaların tespiti için nehir yataklarında incelemeler yapıldı.

ARA REKLAM ALANI

Ceyhan Nehri’nin doğduğu Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nden başlanarak İskenderun Körfezi’ne döküldüğü yere kadar 21 farklı noktadan yüzeysel su numuneleri alındı.

2 Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ile yetkili çevre laboratuvarından 6 ekiple yürütülen çalışmalar kapsamında atık sularını Ceyhan Havzası’na deşarj eden Adana Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgeleri ve işletmelere ait 91 tesiste denetim yapıldı. Atık su deşarjı olan 31 tesisten 33 numune alındı.

BÜYÜKŞEHİRİN 4 ARITMA TESİSİ İZİNSİZ ÇIKTI

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre denetimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan Arıtma Tesisi’nde atık suların bir kısmının arıtılmadan deşarj edildiği, deşarj edilen suların da referans değerleri sağlamadığı belirlendi. Ceyhan, Kozan ve Yüreğir atık su arıtma tesislerinden alınan numunelerin de referans değerleri sağlamadığı tespit edildi. Seyhan, Kozan, Yüreğir ve Karataş atık su arıtma tesislerinin gerekli çevre izinlerinin de bulunmadığı belirlendi.

5 tesisteki ihlallerle ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi’ne toplam 4 milyon 346 bin TL ceza uygulandı. 6 sanayi tesisine de yaklaşık 5 milyon 684 bin TL ceza verildi.

Böylece Ceyhan Nehri’ndeki çevre kirliliği ile ilgili 5’i Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait 11 tesise Çevre Kanunu’na istinaden toplam 10 milyon 30 bin TL idari ceza uygulanmış oldu.

Ekipler, Ceyhan Nehri’ndeki kirliliğin önlenmesine yönelik denetimleri devam edeceğini duyurdu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.