Dolar 32,4942
Euro 34,7964
Altın 2.492,27
BİST 9.550,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Gürcistan müftüleri Rize’de kardeşlik iftarına katıldı

Gürcistan müftüleri Rize’de kardeşlik iftarına katıldı
REKLAM ALANI
4 Nisan 2024 15:08
13

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, konuşmasında “Mesafeleri aşarak bir sofrada buluştuk. Bu buluşmanın kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gürcistan Müslümanları Müftüsü Adam Shantadze Batum-Rize kardeşliğine vurgu yaparak Rize halkından çok destek gördüklerini ifade etti.

ARA REKLAM ALANI

Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz ise, iftar yemeğinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bu iftar sofraları kardeşliğimizin daha da pekişmesine vesile olsun. Her iki ülke Müslümanlarını ve dünya Müslümanlarını Rabbim her türlü kötülüklerden muhafaza eylesin. Yüzlerin hep güldüğü nice Ramazanları birlikte ifa etmeyi, bayramlara kavuşmayı yüce Rabbim hepimize ihsan eylesin.” sözlerine yer verdi.

Diğer katılımcıların birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarıyla duygularını ifade etmelerinin ardından iftar yemeği sonrası teravihte muhtelif camilerde irşat programı gerçekleştirildi.

Vali Baydaş sahurda müftülerle bir araya geldi

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kardeşlik iftarı programı için Rize’de bulunan Gürcistan Müftüleriyle sahurda bir araya geldi. Baydaş,  “İslam, ticaret yoluyla yayıldı. Müslümanlar ticaret için gittikleri yerlerde örnek olmuşlar ve bu örnek olma durumu dinimizin yayılmasını sağlamıştır. Dışardan en fazla gelen kişinin biz olduğu bir yerde, halimizle, tavrımızla, ticaretimizle daha fazla etki etmemiz gerekir.' dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.