Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Arjantin’de diktatörlük dönemi suçlarından 11 kişi mahkum edildi.

Arjantin’de diktatörlük dönemi suçlarından 11 kişi mahkum edildi.
REKLAM ALANI
28 Mart 2024 14:40
12

Sanıklardan 10'u ömür boyu, biri 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı, biri ise suçsuz bulundu.

Üç yıl süren dava, Buenos Aires'in eteklerindeki polis soruşturma birimlerinde bulunan üç gizli gözaltı ve işkence merkezinde meydana gelen veya bunlarla bağlantılı olan zorla kaybetmeler, işkence, tecavüz ve cinayetlere odaklanıyordu. Orada çalışan yetkililer tarafından Banfield çukuru, Quilmes çukuru ve “El Infierno” veya “cehennem” olarak biliniyordu.

ARA REKLAM ALANI

Karar Salı günü başkente yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki La Plata kentindeki tıklım tıklım dolu mahkeme salonuna iletildi. Aralarında lise öğrencileri, esaret altında doğum yapan genç hamile kadınlar ve onlardan alınan ve bir daha geri dönmeyen yeni doğan bebeklerin de bulunduğu 605 kurban vardı.

Dava aynı zamanda diktatörlükle ilgili 300'den fazla davada bir mahkemenin gözaltı merkezlerinde esir tutulan, işkence gören, cinsel istismara uğrayan ve zorla çalışmaya maruz bırakılan trans kadınları dinlediği ilk dava oldu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.