Dolar 45,5469
Euro 52,9292
Altın 6.650,26
BİST 14.367,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 20°C
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 20°C

TBMM Başkanvekili Celal Adan: Bu süreç benim açımdan tamamlanmıştır

TBMM Başkanvekili Celal Adan: Bu süreç benim açımdan tamamlanmıştır
REKLAM ALANI
14 Kasım 2025 07:45
49

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, OGC Başkanı Nihat Aydın’la yaptığı görüşmede Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ANKARA (İGFA) – TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı Nihat Aydın ile bir araya gelerek Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi sürecine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü güçlendiren gelişmelerin ele alındığı görüşmede Adan, süreci kendi perspektifinden değerlendirdi.

ARA REKLAM ALANI

MHP’li Adan, yürütülen çalışmaların belirli bir olgunluğa ulaştığını ifade ederek, “Benim için bu süreç tamamlanmıştır” dedi.

Sürecin yavaş ilerlediği yönündeki yorumları reddeden Adan, “Süreç kararlı, planlı ve net bir şekilde yürütülmüştür. Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ve siyasi parti temsilcileri bu noktaya gelinmesinde büyük rol oynamıştır. PKK silah bırakmıştır ve bunun karşılığı Türkiye’de çok net şekilde görülmektedir” açıklamasında bulundu.

“KÜRTLERLE TÜRKLERİN HİÇBİR SORUNU YOKTUR”

Türkiye’nin sosyolojik yapısına dikkat çeken Adan, dış güçlerin yıllardır provoke etmeye çalıştığı alanlarda milletin sağduyusunun galip geldiğini belirterek, “Kürtlerle Türklerin hiçbir sorunu yoktur. Bu iki kadim millet aynı toprağın, aynı acıların, aynı mücadelelerin mirasçılarıdır. Çanakkale’de omuz omuza duran, 15 Temmuz’da meydanları birlikte dolduran bu millet, geleceğini de birlikte kuracaktır.” diye konuştu.

Adan, PKK’nın 12. Kongresi sonrası yapılan açıklamaları değerlendirirken devletin kararlı duruşuna vurgu yaptı.

Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü konusunda tartışılacak bir alan kalmadığını ifade eden Adan, “Emperyalizme taşeronluk yapan nifak odakları kaybetmiş; Türkiye kazanmıştır. Devlet Bey’in çelik iradesiyle kan ve kin dönemi kapanmış, kardeşlik bağlarımız daha da güçlenmiştir” dedi.

“DEVLET AKLI VE MİLLET İRADESİ AYNI ÇİZGİDE”

Devlet kurumlarının uyumlu çalışmasının sürecin başarısında kritik rol oynadığını vurgulayan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, “Görevimiz, bu süreci daha da güçlendirmektir. Devlet aklı, millet iradesi ve siyasi kararlılık aynı çizgide buluşmuştur. Türkiye bugün daha huzurlu, daha güvenli ve daha bütünleşmiş bir noktadadır” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.