Dolar 45,7264
Euro 53,4746
Altın 6.722,09
BİST 13.807,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 24°C

Çanakkale Şehitliği’nin al bayrakları geleceğe emanet

Çanakkale Şehitliği’nin al bayrakları geleceğe emanet
REKLAM ALANI
24 Mayıs 2026 09:00
20

Çanakkale Şehitliği’nde dalgalanan Al Bayraklar, Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye’nin 81 ilindeki okullara ulaştırıldı.

ANKARA (İGFA) – Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışma kapsamında Çanakkale’deki Şehitler Abidesi’nden Conkbayırı’na uzanan şehitliklerde dalgalanan şanlı bayraklar, büyük bir özen ve saygıyla teslim alınarak 81 ilde belirlenen okullara ulaştırıldı.

ARA REKLAM ALANI

“Şehitliğin Al Bayrağı, Milletin Evlatlarının Baş Tacı” anlayışıyla yürütülen çalışma kapsamında illere gönderilen bayraklar, öğrenciler tarafından gurur ve heyecanla karşılandı. Okullarda düzenlenen teslim törenlerinde bayrağın taşıdığı tarihî ve manevi anlam vurgulanırken öğrencilere vatan sevgisi ile birlik ve beraberlik bilinci kazandırılması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre uygulamanın öğrencilerin tarih bilincinin güçlendirilmesine ve milli değerlere bağlılıklarının artırılmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor. Çanakkale’de dalgalanan al bayrakların Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda en güzel köşelerde muhafaza edilmesiyle, ecdadın emanetinin gelecek nesillere taşınması amaçlanıyor. Şehitlerin uğruna can verdiği vatanın bağımsızlık sembolü olan al bayraklar, Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitim kurumlarında yerini alacak ve “Şehidin Emaneti Maarifte” anlayışıyla Çanakkale ruhu öğrencilerin kalbinde yeniden hayat bulacak.

Çanakkale Şehitler Abidesi’nden Conkbayırı’na uzanan 50 şehitlikte dalgalanan al bayrakların yurdun dört bir yanındaki okullara ulaştırılmasına devam edilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.