Dolar 45,7264
Euro 53,4746
Altın 6.722,09
BİST 13.807,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Sal 24°C
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 24°C

CHP’li Gürer’den marketler için ‘Pestisit Laboratuvarı’ önerisi

CHP’li Gürer’den marketler için ‘Pestisit Laboratuvarı’ önerisi
REKLAM ALANI
7 Nisan 2026 10:30
31

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımsal üretimde artan maliyetler ve iklim risklerine dikkat çekerek, market zincirleri ve hallerde pestisit laboratuvarlarının kurulmasını önerdi.

ANKARA (İGFA) – CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında tarımsal üretimdeki güncel sorunlara dikkat çekti.

ARA REKLAM ALANI

CHP’li Gürer, girdi maliyetlerindeki artışın üretimi zorlaştırdığını, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ise gübre fiyatlarını yükselttiğini belirtti.

Ani hava değişikliklerinin çiftçiler için ciddi riskler oluşturduğunu ifade eden Gürer, “Bununla ilgili yapılması gerekenler, alınması gereken önlemler var. Yalnızca don olacağını belirtmek yetmiyor. Çiftçilerin yanında durmak ve üreticiye yeterli eğitim sağlamak da gerekiyor” dedi. Gürer, bazı marketlerin kendi laboratuvarlarını kurarak ürünlerinde pestisit analizi yaptığını hatırlatarak, bunun olumlu bir uygulama olduğunu söyledi. “Tüm marketlerde, özellikle market zincirlerinde ve hallerde mutlak surette pestisit laboratuvarları oluşturulmalı ve ürünlerin kontrolleri sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, pestisit kullanmayan üreticilere ek destek verilerek bu yöntemin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, tarımda güvenli üretim ve kalite kontrolünün önemine dikkat çekti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.